значи колата си варви савсем нормално и по някое време изпушва мощно сивкав пушек (горимасло)е ходих на сервиз "Италсервиз" и там нищо не и откриха , просто на монтиора не му е изпушило яявно и тои е решил че е наред, колата е алфа 145 1,7 боксер, помагаите ако знаете какво може дда е
Известие
Collapse
No announcement yet.
странно изпушване ,помагайте моля
Collapse
X
-
Re: странно изпушване ,помагайте моля
Първоначално публикувано от angelariiiзначи колата си варви савсем нормално и по някое време изпушва мощно сивкав пушек (горимасло)е ходих на сервиз "Италсервиз" и там нищо не и откриха , просто на монтиора не му е изпушило яявно и тои е решил че е наред, колата е алфа 145 1,7 боксер, помагаите ако знаете какво може дда еТи сам си стигнал до отговора - Гори масло-
за това пуши
RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
0899832271 Сашо
Comment
-
да че гори масло е ясно, обаче каква е причината да изпушва когато си иска ,и да се появяват тея кълбета пушек , горенето на масло не е постоянно , ами на моменти изпушва , ако са гумички или сигменти би трябвало да пуши постоянно нали!!!!!а при мен е на талази !!!затова почвам да си мисля че варянтите са следните ,да е сварзано с въздуха нещо ,сервото, самото масло даа е боклук и като загрее да става рядко!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от angelariiiда че гори масло е ясно, обаче каква е причината да изпушва когато си иска ,и да се появяват тея кълбета пушек , горенето на масло не е постоянно , ами на моменти изпушва , ако са гумички или сигменти би трябвало да пуши постоянно нали!!!!!а при мен е на талази !!!затова почвам да си мисля че варянтите са следните ,да е сварзано с въздуха нещо ,сервото, самото масло даа е боклук и като загрее да става рядко!!!сега в топлото време може да пуши повече от преди(зимата) доливаи си и масло и си карай
може сега и да върви повече от другите боксери
Comment
-
да и моя го направи няколко пъти след смяна на маслото,проблема беше че идиота дето ми го сменя освен че покриви пода на колата с крика ми е налял повече масло с 2 см над мах на щеката,като го токнах се оправи,дано съм бил полезенalfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL
Comment
-
Първоначално публикувано от angelariii Покажи съобщениезначи колата си варви савсем нормално и по някое време изпушва мощно сивкав пушек (горимасло)е ходих на сервиз "Италсервиз" и там нищо не и откриха , просто на монтиора не му е изпушило яявно и тои е решил че е наред, колата е алфа 145 1,7 боксер, помагаите ако знаете какво може дда еhttp://clubalfaromeo.com/forum/pictu...pictureid=1559 146 1.4 twin spark 16V 103hp на газ BRC
Comment
-
Първоначално публикувано от KRIMINALL Покажи съобщениеКолега то и на мойта алфа смених сегменти, гумички, гарнитури, изчистих масления сепаратор, даже ми предложиха и основен ремонт да правя (добре че не се вързах и на това) за да спре горенето на масло в умопомрачителни размери. Всичко ми предложиха големите майстори, всичко направих (без основен ремонт) горенето на масло продължи и накрая се оказа запушен отдушник на маслото, установено от непретендиращ за алфо-разбирач майстор. Така че симптомите ти ако са като моите (описани в пърата публикация) виж тоя маслен отдушник! Виж ми темата за МАЙСТОР В ПЛОВДИВ там съм описал какви бяха и мойте симптоми, за да не сменяш неща които ни са за смяна!166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеДа не забравяме все пак че става дума за боксер, там нещата с отдушника стоят малко по-различно.http://clubalfaromeo.com/forum/pictu...pictureid=1559 146 1.4 twin spark 16V 103hp на газ BRC
Comment
-
Това за разликата между боксера и ТС е ясно,но на мене ми хрумна и нещо друго.Я провери в коя дупка е наврян маркуча от отдушника в гумения маншон,че едната дупка при мене е запушена и не играе никаква роля,но успешно с малко зор може някоя пакостна ръчица да го е набутала там.Такова изпушване се получава от много масло в картера,запушен отдушник и от излъскани цилиндри.За друго не се сещам.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
незнам колеги обаче моита започна да пуши след като махнах катализатора. следя маслото и него бута повече от нормалното , обаче пробвах да откача датчика на дебитомера и се разпуши още повече , закачих го и пушенето намаля значително и наи интересното е че пуши като загреи докато е студена грам пушек неизкарваAlfa 146 1.7 16v Boxer - for Sound
Alfa 146 2.0 16v ti - for Speed
Comment
-
хора можели проблема да ми е защото несъм сложил резонантно гърне ?? налух една траба и от там да е проблема - ламбдасондата да не отчита правилно и да обогатява сместа и да пуши кат комин. споделиха ми че и от това може да пуши вие кво мислите по въпросаAlfa 146 1.7 16v Boxer - for Sound
Alfa 146 2.0 16v ti - for Speed
Comment
Comment